De belangrijkste Aziatische vakbeurs voor de meubelindustrie vindt plaats in Guangzhou van 28 tot en met 31 maart 2025. CIFF/interzum Guangzhou heeft deze keer vernieuwing in het vizier: in duurzame productiemethoden, in materialen en in technologie.

De meubelindustrie is in beweging door veranderingen in het beleid rond onroerend goed, vernieuwing van meubilair voor de explosief groeiende groep van ouderen en door het toenemen van de vraag op wereldniveau (zo ervaart men dit in China). De vijfers van de Chinese meubelindustrie laten zien dat afgelopen oktober de export van Meubelen uit China met 15 procent steeg in vergelijking met september. Van januari tot en met oktober was de groei in totaal 8,8 procent, goed voor een omzet van 390 miljard RMB (bijna 51 miljard euro).

Met dit vernieuwd vertrouwen vanuit de markt in het achterhoofd presenteert de beurs zich als een evenement voor het bepalen van de toekomst voor supply chains en als platform voor netwerken en innovatie voor bedrijven vanuit de gehele wereld. Met het thema Engine of New Productivity Boosters in the Home Industry komt dit tot uitdrukking van 28 tot en met 31 maart in het Canton Fair Complex in Guangzhou Pazhou. Er zijn aanbieders vanuit drie hoofdsectoren te zien: machines, gereedschappen en materialen. Drie sectoren maar nauw met elkaar verbonden voor een centraal inkoopmoment. De nadruk ligt op efficiënt produceren en het aanbieden van maatwerk.

Bij de machines ligt de focus op houtverwerking: automatiseren, integreren en slim produceren. Dit belooft van grote invloed te zijn op hoe meubelen voortaan worden gemaakt en ontworpen. De afdeling gereedschap biedt ook oplossingen voor een steeds groeiende vraag naar maatwerk oplossingen. Bij materialen zijn de meest vernieuwende voorbeelden te vinden uit China en vanuit het buitenland. Het CMF Trends LAB 2025 laat voorbeelden zien van de laatste ontwikkelingen in meubeldesign als inspiratiebron voor fabrikanten en designers.

CIFM/interzum Guangzhou 2025 is volgens de beursorganisatie meer dan alleen een beurs: het is een laboratorium voor ideeën waar trends en de praktijk elkaar treffen en waar de toekomst voor design en productie wordt getoond. Via alle kanalen is de beurs in contact met de branche en de markten over de hele wereld. Wees dus een onderdeel van de vernieuwing en kom naar Guangzhou, zo roept men op.

Nederlandse en Belgische bezoekers (en die uit 36 andere landen) kunnen nu 30 dagen lang zonder visum China bezoeken met alleen een geldig paspoort, een uitnodiging van de beurs of aantoonbare hotelboekingen. Werken en studeren vallen hier buiten, maar familie bezoeken, vakantie houden, op doorreis zijn of een beurs bezoeken horen hier wel bij. Wie langer dan 30 dagen wil blijven heeft hier een visum voor nodig. De Chinese overheid hoopt zo het toerisme en de korte bezoeken, zoals die aan de beurs, te promoten in het buitenland.