Lensvelt is een meubelfabrikant voor wie circulair produceren geen nieuwe marketing gimmick is. Het bedrijf is vanaf de oprichting in 1962 gericht op het maken van meubelen die meerdere generaties lang meegaan. Het bedrijf kwam daar op de beurs van Milaan pas echt achter toen het via Marktplaats op zoek ging naar Lensvelt meubelen. Deze werden online voor hogere prijzen aangeboden dan nieuw geproduceerde versies. Dat zette het bedrijf aan het denken.
Tijd om te consuminderen, zo dacht de fabrikant uit Breda. Stoppen met het opmaken van schaarse grondstoffen en energie. Alle meubilair moet vanaf nu circulair. Slim ontworpen, met vervangbare onderdelen en als geheel recyclebaar. Niets is zo duurzaam als niet consumeren is de gedachte bij Lensvelt nu. Vandaar dat het bedrijf nu ook meubelen aanbiedt in een lease constructie. “Betalen voor gebruik past beter bij deze tijd dan bezit”, aldus eigenaar Hans Lensvelt.
Geen verrassing dus dat Lensvelt betrokken is bij de pop up locatie Oumuamua in Amsterdam-Noord: concertzaal, kroeg, kunstgalerie, restaurant, vergader- en werkplek. Initiatiefnemers Space Encounters en Quintin van der Spek. Het leasen van Lensvelt meubilair past perfect bij deze tijdelijke hotspot. Kleden van Edward van Vliet, tafels uit de Boring collectie (mede ontwikkeld door Space Encounters), tafels van Piet Hein Eek, AVL Cathedra Loungers, Felix stoelen, This en This Bucket stoelen van Richard Hutten en een 301 van Gispen.
Het Stedelijk Museum was de eerste klant die gebruik heeft gemaakt van het leasen van Lensvelt meubilair, het kopen van gebruik. De meubelen kunnen na een leaseperiode weer terug in de leasepool en naar een nieuwe tijdelijke bestemming gaan. Dit geldt ook voor de meubelen bij Oumuamua. Op de foto ziet u deze uitspanning, mede aangekleed door Joep van Lieshout (een zeer goede bekende van Lensvelt).