Circulaire economie en oplossingen gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en processen als duurzame bronnen voor het produceren van meubelen en interior design. Dat is het zwaartepunt tijdens de komende editie van toeleveranciersbeurs interzum in Keulen van 20 tot en met 23 mei 2025.

Het is een logisch vervolg op het thema Neo-ecology uit 2023: “Met dit thema Rethinking Resources willen we als beurs nog meer de circulariteit van materialen en onderdelen benadrukken als pijler van interzum”, aldus Maik Fischer, directeur van interzum. “Een lange levensduur en het gebruik van duurzame bronnen voor producten komen opnieuw samen tijdens interzum 2025.” Dus producten zo lang mogelijk in de gebruikskringloop houden en de levensduur verlengen door repareren, aanpassen en recyclen. Plus het ontwikkelen van duurzame materialen die hergebruikt kunnen worden als tegenwicht voor producten op basis van aardolie. Om dit thema neer te zetten is er een Trend Stage in Keulen en drie interzum fora voor presentaties en waar waarschijnlijk met veel omhaal van woorden wordt gesproken. Geen woorden maar daden, lieve mensen. Er is een Rethinking Resources Boulevard op het gangpad tussen de hallen. Vergis u niet; hier staan materialen die echt een verschil kunnen maken.

Ook in 2025 houdt de organisatie vast aan een overzichtelijke indeling.

Function & Components: In dit gedeelte van de beurs staan oplossingen voor techniek, energie efficiëntie en comfort. Denk hierbij aan beslagwerk, verlichting en halffabricaten voor de productie van meubelen en inbouwmeubelen.

Materials & Nature: Duurzame grondstoffen en materialen staan hier in het middelpunt, waaronder hout, fineer, parket, decoratieve oppervlakken, decorpapieren en oppervlakafwerkingen.

Textile & Machinery: Hier staan bijvoorbeeld de schuimmachines, de machines om matrassen te repareren, stoffeertechnieken (voor textiel en leder), vele kwaliteiten textiele en lederen meubelstoffen en lijmen.

Duidelijk, overzichtelijk en makkelijk te navigeren als bezoeker. Duits blijft een mooie taal: hoe zit het met het aantal aanmeldingen tot nu toe? “Bereits jetzt zeichnet sich ein hervorragender Anmeldestand hochkarätiger Aussteller ab.” Het loopt dus lekker. De beurs is dus van 20 tot en met 23 mei 2025 in Keulen.

www.interzum.com